Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en droog, vanmiddag en vanavond af en toe lichte regen

07 maart 2013 door Jannes Wiersema

Op de weerkaart van vandaag zien we een complex van lagedrukgebieden boven de Atlantische Oceaan die boven onze omgeving zorgt voor een zuidoostelijke stroming en de aanvoer van zachte lucht. Een zwak front boven Frankrijk komt vanuit het zuiden dichterbij en zal vanavond en vannacht over ons land naar het noorden trekken

Het is vrijwel overal geheel bewolkt en vanochtend blijft het vrijwel overal droog. In de loop van de middag gaat het van het zuiden uit af en toe licht regenen, ook vanavond regent het van tijd tot tijd. De middagtemperaturen liggen tussen de 9 graden in het noorden van het land en 13 graden in het zuiden. Er staat een matige oostelijke wind, in de loop van de dag neemt de wind in het waddengebied toe naar (vrij) krachtig.

Komende nacht is er nog steeds veel bewolking en vooral in de noordelijke helft van het land valt nog af en toe regen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 4 graden in het noordoosten tot 8 graden in het zuiden van het land. Er staat een matige, in het noorden vrij krachtige oostenwind. In het waddengebied is de wind krachtig.

Vrijdagochtend valt er in het noorden nog wat regen, elders is het overdag vrijwel overal droog en vooral in het zuiden is de zon af en toe te zien. De temperatuurverschillen in de middag zijn tamelijk groot met 5 graden in het noordoosten tot plaatselijk 14 graden in het zuiden van het land. De oostelijke wind is in het zuiden van het land zwak tot matig, in het noorden matig tot vrij krachtig.

Tijdens het weekend druppelt de kou verder het land in. Zaterdag in het noorden nog maar 3 graden, zuidelijk van de grote rivieren nog een graad of 6/7. Vooral het zuiden en midden maken kans op regen. In het noorden misschien wel een vlokje natte sneeuw.

Zondag zit het hele land in de kou. Het wordt nog slechts 1/3 graden en er waait een stevige en koude oost- tot noordoostenwind. In de nacht naar maandag klaart het vanuit het noorden op en vriest het 2 tot 4 graden! Maandag is dan vrij zonnig, waait er een koude oosten- tot noordoostenwind en schommelt het kwik rond het vriespunt. In de nacht lichte en misschien wel matige vorst. En daarmee zet het Groenlandse hoog ons terug in de tijd.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn