Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en enige tijd regen, morgen vooral in de ochtend buien.

17 augustus 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint bewolkt, in het uiterste oosten is mogelijk de zon nog even te zien, maar al snel zal ook daar de bewolking verder toenemen. In de loop van de ochtend gaat het van het westen uit enige tijd regenen. Later in de middag wordt het van het westen uit weer overwegend droog en kan de zon nog even doorbreken. In het zuidoosten komen vanavond nog enkele buien voor. De maximumtemperatuur komt rond 20°C uit, in het zuidoosten wordt het nog 23°C. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig boven land en vrij krachtig tot krachtig langs de kust en boven het IJsselmeer.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht van donderdag naar vrijdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. In de loop van de nacht neemt de kans op buien van het zuiden uit toe. Hierbij is er een kans op onweer. De minima komen uit op omstreeks 15°C en de zuid- tot zuidwesten wordt zwak tot matig, aan de kust matig tot vrij krachtig.

Vrijdagochtend is er af en toe zon en trekken er buien, mogelijk met onweer, noordoostwaarts over het land. In de middag volgen er enkele opklaringen en kan er nog een regenbui voorkomen. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 20°C. De zuidwestelijke wind is matig en aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Eerst vrij koel met op zaterdag nog enkele buien. Begin volgende week overwegend droog, geregeld zon en oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 24 augustus tot en met donderdag 31 augustus

De dagelijkse neerslagkans neemt toe naar ca. 60%. Daarbij is de kans op temperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde groot (70-80%).

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn