Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en in het zuiden buien, vanuit het NW ook zon.

10 mei 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er veel bewolking en lokaal valt er lichte regen of motregen. In de middag is er een afwisseling van zon en stapelwolken, in het zuiden en oosten blijft de kans op enkele buien aanwezig. In de avond lost de meeste bewolking op en wordt het overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Wadden tot lokaal 15°C in het midden en zuiden. De wind is west tot noordwest en matig. Later in de middag en avond draait de wind naar noordoost.

Komende nacht raakt het in de zuidelijke helft van het land weer bewolkt en gaat het in het zuidoosten enige tijd regenen. In het noordoosten kan het onder een heldere hemel afkoelen naar iets boven het vriespunt, in het zuiden komt de temperatuur onder de bewolking niet onder de 8°C. De noordoostenwind is matig, in het noordoosten zwak.

Morgen trekt de regen boven het zuidoosten langzaam richting Duitsland weg. Van het noordwesten uit wordt het geleidelijk overal zonnig, het laatst in Limburg in de tweede helft van de middag. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het noordwesten tot 15°C in het zuiden. In Limburg blijft de temperatuur door de regen en de bewolking enkele graden achter. De wind wordt overal noord en matig, langs de westkust en op het IJsselmeer vrij krachtig, bovendien is de wind vlagerig.

Vooruitzichten

Flinke perioden met zon en droog. Aanvankelijk is het nog aan de frisse kant, maar de maxima lopen vanaf dinsdag geleidelijk op naar waarden rond het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 17 mei tot en met vrijdag 24 mei

Geleidelijk weer toenemende neerslagkansen. De temperaturen liggen waarschijnlijk rond het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn