Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en in het zuiden lokaal mist.

03 april 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend hebben we in een groot deel van het land te maken met laaghangende bewolking, alleen in Zuid-Limburg is het aanvankelijk nog onbewolkt. In het zuiden is het bovendien nevelig met lokaal (dichte) mist. In de loop van de ochtend trekken de mist en bewolking op en in de middag komt op de meeste plaatsen de zon tevoorschijn. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 12°C op de Wadden tot lokaal 16°C in het zuidoosten. De wind is zwak en veranderlijk, langs de kust kan er in de middag een zwakke wind van zee opsteken.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar dinsdag zijn er opklaringen en wordt het nevelig. Het koelt af naar ongeveer 3°C, in het oosten wordt het enkele graden kouder. De zwakke wind is veranderlijk, aan zee zuidelijk.

Dinsdag overdag begint nevelig maar verder wordt het een zonnige dag met slechts een enkele stapelwolk. Aan de westkust kan er in de middag laaghangende bewolking en/of mist van zee binnendrijven. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C, vlak aan zee enkele graden lager. De zwakke wind is veranderlijk, opnieuw kan in de middag langs de kust een wind van zee opsteken.

Vooruitzichten

Perioden met zon en overwegend droog. Aanvankelijk middagtemperaturen rond 11°C, richting het weekeinde oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 10 april tot en met maandag 17 april

Maandag nog een vrij grote kans op droog weer met temperaturen boven het langjarig gemiddelde, daarna waarschijnlijk overgang naar een wisselvalliger en koeler weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn