Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en nevelig, aanvankelijk lokaal mist en in het noorden wat regen.

05 februari 2017 door Jannes Wiersema

Er is veel bewolking en het is nevelig. Met name in het westen en zuiden is het ook mistig. In het noorden valt aanvankelijk nog wat motregen, terwijl er in het zuid(oost)en enkele opklaringen voorkomen. Later in de ochtend verdwijnt de mist, maar de bewolking blijft overheersen, hoewel de zon hier en daar misschien even te voorschijn komt. Laat in de middag en in de avond is er in de zuidelijke provincies kans op wat regen. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind is zwak tot matig, kracht 3 of minder uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht is het zwaar bewolkt en op veel plaatsen nevelig of mistig. In het zuiden kan eerst nog lichte (mot)regen vallen. Lokaal kan er een opklaring ontstaan, de kans hierop is het grootste in het zuiden. De minima komen uit rond 3°C, maar in een opklaring daalt de temperatuur tot net onder het vriespunt. De wind krijgt een noord- tot noordwestelijke richting en is zwak, op het IJsselmeer en aan de kust matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Morgen overdag is het zwaar bewolkt, vooral in het zuiden kan de zon af en toe doorbreken. Met name in het noorden kan er lokaal af en toe nog wat lichte (mot)regen vallen. De maxima lopen uiteen van 4°C in het noordoosten tot 7°C in het zuidwesten. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak.

Aan het begin van de periode, op dinsdag, bouwt een hoogt boven de Baltische Staten zich op. Tegelijk nadert een frontale zone, horend bij een laag boven de Atlantische Oceaan, vanuit het zuidwesten. Deze frontale zone komt op dinsdag boven ons land tot stilstand en wordt op woensdag in de oostelijke stroming weer teruggedrongen, onderwijl deactiverend. Het blokkerende hoog blijft tot in de volgende week ten noordoosten van ons land liggen en zorgt gedurende deze periode voor een overwegend oostelijke stroming.

Vooruitzichten

Dinsdag regen of natte sneeuw en maximumtemperatuur rond 4°C. Daarna een overgang naar stabiel winterweer met daling van temperaturen, met ’s nachts lichte tot matige vorst en overdag temperaturen rond het vriespunt.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 12 februari tot en met zondag 19 februari

Grote kans (80%) op het aanhouden van het rustige en droge weertype met temperaturen onder normaal.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn