Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en op de meeste plaatsen droog, in het zuiden wat zon en in het No regen

16 november 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint in het noorden en midden met bewolking, in het zuiden zijn er ook opklaringen. In het uiterste noordoosten en in het noordelijk kustgebied valt af en toe lichte regen. Elders blijft het droog. In het oosten en zuidoosten kan de zon hier doorheen schijnen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het noorden tot lokaal 8°C in het zuidoosten. De wind is overwegend zuid tot zuidwest en zwak tot matig. In het noordelijk kustgebied komt er een vrij krachtige zuidwestenwind te staan.

Komende nacht klaart het op en kunnen plaatselijk mistbanken ontstaan. Het blijft vrijwel overal droog, alleen langs de noordwestkust zou een enkele bui kunnen voorkomen. De minimumtemperatuur komt op veel plaatsen onder het vriespunt uit, tot lokaal -4°C in het oosten en zuidoosten. Vlak aan zee blijft het 4 tot 5°C. De zwakke wind boven land draait in de loop van de nacht naar zuidoost, vlak aan zee neemt de wind af naar matig en draait naar een zuidelijke richting.

Morgen lost de eventuele mist vrij snel op en komt op veel plaatsen de zon tevoorschijn. In de middag komt van het oosten uit bewolking binnen drijven die geleidelijk dikker wordt. In de loop van de avond gaat het regenen. De zuidoostelijke wind draait in de loop van de dag naar het noorden en is zwak tot matig. De middagtemperatuur ligt rond 6°C.

Vooruitzichten

Maandag waarschijnlijk perioden met regen, daarna overwegend droog met zonnige perioden. Geleidelijk minder koud.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 23 november tot en met Zaterdag 30 november

Grote (90%) kans op licht wisselvallig weer met temperaturen rond of boven normaal, vooral in de nacht.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn