Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en plaatselijk motregen

05 januari 2013 door Jannes Wiersema

Voorlopig zwaait het boven West- en Zuidwest- Europa gesitueerde subtropenhoog de scepter. In het grondpatroon bevindt het zwaartepunt zich veelal boven Frankrijk. Hoewel het luchtdrukmaximum langzaam in betekenis afneemt, worden actieve storingen op afstand gehouden. Alleen zwakke frontale uitlopers en zijn soms debet aan een weinig (mot)regen. Verder duurt de aanvoer van zachte lucht voort maar na het weekeinde komt het kwik waarschijnlijk niet meer op waarden van 10 graden of hoger uit.

Het is vrijwel overal bewolkt en heel lokaal kan er motregen vallen. Het waddengebied maakt vandaag de grootste kans op wat zon. De middagtemperatuur ligt rond 10 graden en de westelijke wind is matig.

In de nacht van zaterdag op zondag blijft het bewolkt en wordt het een graad of 8. De westelijke wind is matig, aan de kust later vrij krachtig.

Zondagochtend valt er op meer plaatsen (mot)regen. In de middag klaart het in het noorden mogelijk wat op. Het wordt ongeveer 10 graden. De wind is west tot noordwest en is matig, aan de kust vrij krachtig, in het Waddengebied enige tijd krachtig.

Volgende week woensdag passeert een hoogtetrog. De regenkansen nemen dan toe. Na midden volgende blijft het waarschijnlijk licht wisselvallig en geleidelijk laat een toenemend aantal leden gelieerd aan het ECMWF (Europees weermodel) een overgang naar meer normale temperaturen voor de tijd van het jaar zien. De kans op winterweer is de komende 10 dagen verwaarloosbaar klein.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn