Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en regen.

18 november 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het bewolkt en regent het geregeld. De meeste neerslag valt in de oostelijke helft, waar op meerdere plaatsen meer dan 20 mm kan vallen In de loop van de avond wordt het in het zuidwesten en later westen geleidelijk droog en komen er enkele opklaringen voor, hoewel een enkele bui niet uitgesloten is. De middagtemperatuur ligt tussen 5°C in het zuidoosten en 8°C in het noordwesten. De wind is in de westelijke helft van het land noordelijk en zwak tot matig, langs de kust (vrij) krachtig, in het noordwestelijk kustgebied, op de Wadden en het IJsselmeer af en toe hard, 6-7 Bft. In de loop van de middag en avond kunnen er in het noordwesten tijdelijk windstoten voorkomen rond 60 km/uur. In de oostelijke helft is de wind zwak en veranderlijk. In de avond draait de wind overal naar het noordwesten.

Komende nacht valt er in de noordoostelijke helft eerst nog regen maar van het westen uit breiden opklaringen zich langzaam uit. Vooral in de kustgebieden komen nog wel enkele buien voor. De minimumtemperatuur ligt tussen 1°C in het zuidoosten tot ca. 7°C in het noordwesten. De wind draait verder naar het westen en is zwak tot matig, langs de kust is de wind noordwestelijk en in het noordelijk kustgebied nog (vrij) krachtig, 6 Bft.

Morgen zijn er opklaringen. Vooral in de kustprovincies komen ook nog enkele buien voor. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is westelijk, later zuidwestelijk en wordt overal zwak tot matig.

Vooruitzichten

Overwegend droog met zonnige perioden. Woensdag mogelijk (eerst) mist of lage bewolking. In het weekeinde meer bewolking maar op de meeste plaatsen droog. Geleidelijk minder koud.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Maandag 25 november tot en met Maandag 02 december

Wisselvallig weer met temperaturen rond of boven normaal. Begin december 25% kans op overgang naar droog en rustig weer met temperaturen rond normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn