Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en van af en toe regen.

02 mei 2017 door Jannes Wiersema

Er is vrij veel bewolking en in het noorden en oosten valt plaatselijk lichte regen of motregen. Verder komt er momenteel in het midden en zuiden plaatselijk mist voor. Het neerslaggebied trekt langzaam zuidwestwaarts over het land en wordt vanmiddag in het zuiden buiig van karakter. In het midden en zuiden schijnt de zon aanvankelijk nog af en toe. Later op de dag bereikt een nieuw gebied met regen het noordoosten en dit trekt in de avond verder het land in. De middagtemperatuur ligt rond 14°C. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. Gedurende de dag neemt de wind toe naar zwak tot matig en komt dan uit het noordoosten. In het Waddengebied staat er reeds een matige noordoostenwind, de wind neemt hier nog verder toe naar vrij krachtig, af en toe krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar woensdag trekt de meeste regen naar het zuidwesten weg, maar helemaal droog wordt het niet. Met een zwakke tot matige, langs de noordkust (vrij) krachtige noordoostelijke wind bedraagt de minimumtemperatuur ongeveer 7°C.

Woensdag overdag is er nog veel bewolking en valt er lokaal nog wat lichte (mot)regen. In de middag breekt van het oosten uit de bewolking maar kunnen er ook nog enkele buien tot ontwikkeling komen, met name in de zuidelijke helft. De wind is oost tot noordoost en zwak tot matig. In het noorden staat een vrij krachtige wind, langs de noordkust aanvankelijk nog af en toe krachtig. Het wordt ’s middags circa 15°C.

Vooruitzichten

Wolkenvelden en overwegend droog, middagtemperaturen rond 15 graden. Tijdens het weekeinde meer zon en warmer.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: buienradar

Vooruitzichten

Wolkenvelden en overwegend droog, middagtemperaturen rond 15 graden. Tijdens het weekeinde meer zon en warmer.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn