Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en van tijd tot tijd regen.

06 maart 2019 door Jannes Wiersema

De bewolking overheerst  en regent het vooral in het westen, midden en noorden van tijd tot tijd. In het zuidoosten is de zon misschien ook even te zien. De maximumtemperatuur varieert van 10°C in het noordwesten tot lokaal 15°C in Zuid-Limburg. De wind komt uit het zuid tot zuidoosten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

In de avond en komende nacht is het bewolkt en tijdelijk droger, later volgt in het zuiden en zuidwesten opnieuw regen. De zuid- tot zuidoostelijke wind neemt af naar overwegend matig en de minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 8°C.

Morgenochtend gaat het enige tijd stevig regenen. Van het zuiden uit draait de wind naar west en trekt in korte tijd flink aan naar krachtig tot mogelijk hard, 7 Bft. Mogelijk kunnen er dan zowel aan de kust als boven land zware windstoten van 75-90 km/uur optreden. In de middag wordt het droger, is er ruimte voor de zon en neemt de wind iets af. In de loop van de middag en ’s avonds gaat het in de noordelijke helft opnieuw regenen en bovendien neemt de (zuid)westelijke wind weer toe. Boven land wordt deze vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Langs de kust komen dan zware windstoten van 75-90 km/uur voor, in het Waddengebied mogelijk 90-100 km/uur. De middagtemperatuur ligt rond 10°C.

Vooruitzichten

Regelmatig regen of buien en redelijk veel wind met temperaturen overdag die rond de normale waarde voor de tijd van het jaar liggen, in de nachten ruim erboven.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 13 maart tot en met woensdag 20 maart

Vrij grote kans (ca. 60-70%) op het voortduren van het wisselvallige weertype.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn