Wednesday 22 March
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en vooral in het westen en noorden af en toe regen.

01 november 2013 door Jannes Wiersema

8Een uitgestrekt lagedrukgebied, met hoofdkern ten zuiden van IJsland, bedekt het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan. De komende dagen ontwikkelen zich hierin verschillende  depressiekernen. Zaterdagnacht trekt een tweede kern net ten noorden van onze kust. Maandag passeert kern nummer drie. Het traject van deze kernen (en dus de windverwachting) is voorlopig nog onzeker.

Het is vandaag bewolkt en vooral in het westen en noorden van het land valt af en toe (buiige) regen of motregen. De maximumtemperatuur ligt rond 12 graden. De zuidwestenwind is overwegend matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de dag neemt de wind vooral land de kust in kracht af. In de avond draait de wind geleidelijk naar zuid tot zuidoost.

Vannacht regent het op veel plaatsen en de minimumtemperatuur ligt rond 8 graden. De wind is zuid tot zuidoost, zwak tot matig en draait aan het einde van de nacht naar zuid tot zuidwest.

Zaterdag overdag is er veel bewolking, toch is ook de zon af en toe te zien. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 13 graden. Er staat een matige, aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind. In de loop van de avond gaat het van het westen uit regenen en neemt langs de westkust de zuid- tot zuidwestenwind toe tot hard.

Een actief lagedrukgebied dat zondag boven het noorden van de Noordzee ligt beweegt noordoostwaarts en ligt maandag boven Scandinavië. In de strakke westelijke stroming op de Oceaan splitst zich uit een geoccludeerd frontaal systeem een laag af dat maandag recht boven ons land komt te liggen. De occlusie is dan om het laag heen gedraaid en zorgt voor flinke perioden met regen. In de avond beweegt dit laag oostwaarts weg. Gedurende de rest van de verwachtingsperiode bevindt het aandachtsgebied zich in een strakke, licht meanderende, zonale stroming waarin van tijd tot tijd actieve frontale systemen over ons land trekken.

Zondag zijn er afwisselend opklaringen en bewolkte perioden met buien. ’s Avonds neemt de bewolking toe. Goed zicht, matig tijdens de buien. Maxima rond 11 °C. Stormachtige wind (8) uit WZW, tijdelijk ruimend naar W en afnemend tot vrij krachtig (5).

Maandag is het bewolkt met perioden met regen. In de loop van de namiddag komen er opklaringen maar is er kans op enkele buien. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima rond 12°C. Krachtige tot harde wind (6-7) uit ONO, krimpend naar NNO en afnemend tot matig à vrij krachtig (4-5)

Vooruitzichten

Wisselvallig herfstweer met van tijd tot tijd regen en veel wind.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

 9 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn