Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en vooral vanmiddag regen. Morgen af en toe zon en enkele buien.

28 maart 2018 door Jannes Wiersema

Het is overwegend bewolkt en eerst (mot)regent het nog in het noorden en oosten, met daar soms ook mist. Tegen de middag gaat het van het zuidwesten uit opnieuw regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De zwakke tot matige wind waait uit west tot zuidwest, in het noordoosten is de wind eerst nog zuidoostelijk. De wind draait in de loop van de middag en avond naar richtingen tussen west en noord.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht trekt de regen naar het oosten. Hier en daar klaart het op maar er is ook nog een enkele bui mogelijk. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 2°C. De wind draait naar het zuidwesten en is overwegend matig.

Morgen overdag is er af en toe zon, met name in de kustgebieden. Landinwaarts komen er vooral in de middag enkele buien tot ontwikkeling, plaatselijk met hagel en mogelijk ook onweer. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig. In de avond draait de wind geleidelijk naar zuidoost.

Vooruitzichten

De eerste dagen geleidelijk droger maar ook kouder met vooral in de nacht naar maandag kans op lichte vorst. Daarna zachter en wisselvalliger.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 04 april tot en met woensdag 11 april

De dagelijkse neerslagkans is met 60% aan de hoge kant. Grote spreiding in de mogelijke middagtemperaturen, waarbij de kans op temperaturen boven normaal ongeveer even groot is als de kans op temperaturen beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn