Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, geleidelijk af en toe zon en landinwaarts kleine kans op een bui.

24 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Het is overwegend bewolkt, in de loop van de de ochtend komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Landinwaarts is er een kleine kans op een lichte bui. De middagtemperaturen variëren van 20°C vlak aan zee tot 24°C in het zuidoosten. De wind is westelijk en matig, vooral in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar vrijdag is er weinig bewolking. Plaatselijk ontstaat mist, de kans daarop is het grootst in het noorden. De minimumtemperatuur ligt tussen 15°C aan de kust en plaatselijk 9°C landinwaarts. De wind is zwak uit een zuidwestelijke richting.

Vrijdag overdag zijn er flinke perioden met zon, al komt er in de middag in het zuiden ook hogere bewolking. In de avond kan er een enkele bui voorkomen in het zuidoosten. De middagtemperatuur ligt tussen 21°C in het noordelijk kustgebied en 26°C in het zuiden. De wind is zwak, later matig en draait van zuid tot zuidwest naar oost tot zuidoost.

Vooruitzichten

De maxima komen de eerste paar dagen rond 20-25°C uit en is er kans op een enkele (onweers)bui. In de loop van de week doet de maximum temperatuur een stap terug, richting 15-20°C, en neemt de kans op regen toe.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 31 augustus tot en met donderdag 07 september

Grote kans (60%) op een wisselvallig weertype met maxima aanvankelijk iets onder de normale waarden voor de tijd van het jaar en later rond het klimatologisch gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn