Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, geleidelijk meer zon.

05 juli 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er eerst vrij veel bewolking aanwezig. In het uiterste noorden en noordoosten is de bewolking het dikst en zou lokaal wat lichte regen kunnen vallen. In het zuiden en midden breekt de zon in de loop van de ochtend op steeds meer plaatsen door en blijft het droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 19°C op de Wadden tot ongeveer 26°C in het zuidoosten. De wind is overwegend westelijk en matig, in het Waddengebied eerst nog af en toe vrij krachtig.

Komende nacht zijn er in het midden en zuiden brede opklaringen. In het noorden neemt de bewolking geleidelijk toe en later kan daar plaatselijk regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Morgen zijn de tegenstellingen tussen noord en zuid waarschijnlijk groot. In de ochtend valt er in het noorden wat regen, in de rest van het land is het dan droog met geregeld zon. In de loop van de middag en avond trekt de regenzone langzaam zuidwaarts, maar in het zuiden blijft het tot diep in de middag droog. In het noorden wordt het later in de middag weer droog met enkele opklaringen. Ook de temperatuurverschillen zijn groot: in het noorden blijft de temperatuur bij een graad of 18 steken, in het zuidoosten wordt het lokaal mogelijk 28°C. De wind draait geleidelijk overal naar noordwestelijke richtingen en wordt matig, aan de noordkust later op de dag vrij krachtig.

Vooruitzichten

Maxima enkele graden onder normaal, na het weekeinde langzaam oplopende temperaturen. Het is wisselend bewolkt en het grootste gedeelte van de tijd droog. Met name op woensdag en donderdag kan er wat regen vallen.

Vooruitzichten lange termijn

Vrijdag 12 juli tot en met Vrijdag 19 juli

Maxima meestal tussen 20 en 25°C, maar de kans op zomerse temperaturen neemt geleidelijk toe naar 40%. Verder wisselen zon en wolken elkaar af en is er dagelijks circa 50% op wat regen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn