Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, in het zuidoosten ook opklaringen.

17 december 2016 door Jannes Wiersema

28Een krachtig hogedrukgebied boven het vasteland van Europa zorgt voor een rustig weekend en de aanvoer van vochtige en  zachte lucht. Vanaf dinsdag wordt de aangevoerde lucht droger en dan eindelijk weer meer zon. De temperatuur gaat dan  in de nacht naar onder het vriespunt met lichte vorst.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Het is nevelig en lokaal komt mist voor. Verder is er veel bewolking, maar in het zuidoosten komen eerst nog enkele opklaringen voor. Vooral vanmiddag en vanavond kan er lokaal een spat motregen vallen. De maxima lopen uiteen van 5°C in het oosten tot 9°C aan zee. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is zwak tot matig.

Komende nacht blijft het overwegend bewolkt met mogelijk wat lichte motregen. Bovendien is het nevelig en lokaal mistig. In het noorden klaart het later wat op. De minimumtemperatuur komt omstreeks 4°C uit en de wind is zwak uit westelijke richtingen.

Morgen overdag blijft het tamelijk bewolkt met in het noorden een enkele opklaring. In de ochtend komt vooral landinwaarts lokaal mist voor. Het blijft overwegend droog en de middagtemperatuur komt uit rond 6°C. De wind waait vanuit west tot zuidwest en is zwak, langs de kust matig.

Een hogedrukgebied ligt aan het begin van de periode boven het westelijk deel van Europa met een zuidwest-noordoost oriëntatie. Boven de Atlantische Oceaan komt geleidelijk een duidelijke weststroming op gang met een sterke straalstroom. Door voortdurende opbouw van hoogteruggen boven het continent lijkt het inzetten van een weststroming verder naar het oosten in onze omgeving vooralsnog lastig.

Vooruitzichten

Tamelijk rustig weer met vrij veel bewolking, lage neerslagkansen en soms mist. In de nachten toenemende kans op lichte vorst.

foto van Meteo Roodeschool.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 24 december tot en met zaterdag 31 december

Grote kans op overgang naar wisselvallig en zacht weer met soms vrij veel wind.

Het EPS is tamelijk consistent tot T+192. Daarna zien we toch een afkalven van de hoogterug en het meer inzetten van een weststroming. Dit beeld wordt op de langere termijn ondersteund door het merendeel van de leden.

Temperatuur

Neerslag over voorgaande 6 uur

Sneeuwkans

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn