Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, in Limburg een onweersbui. Vanmiddag perioden met zon en droog.

10 juni 2018 door Jannes Wiersema

In Limburg komt eerst nog een enkele onweersbui voor. Verder zijn er wolkenvelden maar geleidelijk aan breekt op steeds meer plaatsen de zon door. De middagtemperatuur ligt landinwaarts tussen 23 en 26°C, aan de kust blijft het koeler en wordt het een graad of 18. De wind is noordelijk en matig, langs de kust later mogelijk vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht zijn er opklaringen, maar vanuit het noorden kunnen wolkenvelden vanaf zee binnendrijven. Het blijft overal droog. De minimumtemperatuur komt uit op omstreeks 12°C, in het zuidoosten koelt het niet verder af dan 16°C. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Maandag overdag zijn er perioden met zon. In de loop van de dag neemt de bewolking in het zuiden toe en met name in het zuidoosten is er kans op (lichte) regen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 22°C. De wind is noordoostelijk en matig van kracht. Langs de zuidwestkust wordt de wind ’s avonds vrij krachtig, mogelijk krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten

Dinsdag en woensdag tijdelijk koeler met temperaturen tussen 15 en 20°C, daarna temperaturen weer oplopend naar 20 tot 25°C. Daarbij overheersen de droge perioden en zijn er perioden met zon. In het weekeinde van 16-17 juni toenemende kans op neerslag.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 17 juni tot en met zondag 24 juni

Meest waarschijnlijk is een enigszins wisselvallig weertype met temperaturen rond de normale waarden (maximumtemperatuur rond 20°C) voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn