Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, lokaal wat motregen. Woensdag eerst regenachtig, ’s middags droger

07 maart 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint vrijwel overal bewolkt. Op veel plaatsen is het nevelig en plaatselijk valt er wat regen of motregen. Vanmiddag is er met name in het oosten en zuiden nog een bui mogelijk, maar van het westen uit wordt het op steeds meer plaatsen droog en kan de zon af en toe doorbreken. In het oosten en zuiden houdt de bewolking echter de overhand. De middagtemperaturen liggen tussen 5°C in het Waddengebied en 9°C graden in het zuiden. In het noorden staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind, in de rest van het land is de wind zwak tot matig uit westelijke richtingen.

foto van Jannes Wiersema. foto van Jannes Wiersema.

Komende nacht neemt van het westen uit de bewolking toe en in de nanacht gaat het in het zuidwesten regenen. Daar vooruit kan er in opklaringen een enkele mistbank ontstaan. De temperatuur daalt naar ongeveer 2°C, maar in het noordoosten kan de temperatuur begin van de nacht nog rond het vriespunt uitkomen. De wind wordt zuidelijk en neemt toe naar matig, aan de kust naar vrij krachtig.

Woensdagochtend breidt de regen zich snel over het land uit. In de middag wordt het, waarschijnlijk met uitzondering van het zuiden, op veel plaatsen droog en klaart het op. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De wind draait naar zuidwest en neemt in de ochtend verder toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan de kust. In de middag draait de wind naar westelijke richtingen en neemt dan af.

Vooruitzichten

Geregeld zon. Vrijdag droog, op de overige dagen mogelijk wat regen of een bui. Aanvankelijk liggen de temperaturen enkele graden boven normaal, na zaterdag waarschijnlijk weer iets dalend.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 14 maart tot en met dinsdag 21 maart

Ongeveer 60% kans op overwegend droog weer met middagtemperaturen rond of boven normaal. Rond 40% op een wisselvallig en koel weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn