Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

bewolkt met af en toe regen.

12 juli 2015 door Jannes Wiersema

40Een  laag ten zuiden van IJsland ligt vrijwel stationair en vult langzaam op. Het laag houdt in onze omgeving een overwegend westelijke stroming in stand. Het bij het laag behorende warmtefront ligt rond 06 UTC tegen onze westkust en occludeerd vrij snel. De hogere en middelbare bewolking van dit front is door een stevige bovenstroming vooruit geblazen en ligt al over vrijwel het gehele land. In het westen valt al af en toe wat regen. In het isobarenpatroon zien we een afwisseling van zwakke ruggen en troggen oostwaarts over het aandachtsgebied trekken. Vanavond zien we een lichte opleving in de activiteit, er beweegt dan op 300 hPa een linkeruitgang van de jet over het front heen. De komende dagen blijft het wisselvallig met veel bewolking en af en toe regen. Het front beweegt in zijn volle lengte deze periode golvend over Nederland naar het oosten.

Vandaag is er veel bewolking en van tijd tot tijd valt er regen of motregen. Pas aan het einde van de middag breekt de bewolking hier en daar en komt de zon af en toe tevoorschijn. De maximumtemperatuur ligt rond 20 °C. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Ook komende nacht overheerst de bewolking en soms valt er wat regen. Het kwik daalt naar een graad of 15 bij een zwakke tot matige west- tot zuidwestenwind.

Morgen overdag verandert er weinig. Het is overwegend bewolkt met van tijd tot tijd regen of motregen. Het wordt ongeveer 19 °C. Daarbij staat er een matige, aan de kust soms vrij krachtige west- tot zuidwestenwind.

In een vrij strakke zonale stroming. aangestuurd door een hoogtelaag ten noordwesten van de Britse Eilanden, worden meerdere zwakke storingen in onze richting aangevoert. In de tweede helft van volgende volgende week diept een randstoring uit en snoert af. Het oorspronkelijke laag beweegt dan naar Scandinavië en het afgesnoerde hoogtelaag koerst naar Ierland. Gelijkertijd bouwt in onze omgeving een nieuwe hoogterug op en hierdoor wordt ook de randstoring in een noordelijke richting gedwongen. de stroming in onze omgeving wordt dan zuidwest en er wordt warme lucht onze kant op getransporteerd.

Vooruitzichten

Aanvankelijk licht wisselvallig met maximumtemperaturen rond 20 graden, geleidelijk hogere temperaturen en vrijwel droog.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 19 juli tot en met zondag 26 juli

Weinig verandering.

Temp. op 2m in °C - Noord-Oost Nederland

Neerslag in mm. - Noord-Oost Nederland

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn