Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt met soms wat lichte motregen in de avond meer regen.

16 januari 2019 door Jannes Wiersema

Het is op de meeste plaatsen bewolkt en kan er soms wat motregen vallen,in de avond trekt een actiever regenzone van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 8°C. De zuidwestenwind is matig boven land, in de kustgebieden vrij krachtig, boven het IJsselmeer en aan zee krachtig, vanmiddag in het noordwestelijk kustgebied hard, 7 Bft.

In de nacht  klaart het van het westen uit op. In het noordelijk kustgebied zijn er enkele buien,mogelijk met wat hagel. De minima liggen tussen 5°C aan de kust en 2°C verder landinwaarts. De wind is west tot zuidwest, meest matig, aan de kust (vrij) krachtig en in het noordelijk kustgebied eerst nog hard, 7 Bft.

Morgen zijn er buien, soms met hagel of natte sneeuw en mogelijk onweer. In de ochtend vormen de buien soms een groter aaneengesloten gebied waarbij de neerslag tijdelijk in sneeuw overgaat. Plaatselijk kan het dan korte tijd wit worden. Tussen de buien door ook ruimte voor wat zon enloopt de temperatuur op naar ongeveer 5°C, maar in sneeuw daalt deze naar ongeveer 1°C. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig en in de namiddag aan de Zeeuwse kust mogelijk hard, 7 Bft.

Vooruitzichten

Vrij koud en overwegend droog.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 23 januari tot en met woensdag 30 januari

Vrij grote kans (60-70%) op voortzetting van het vrij koude en licht wisselvallige weertype.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn