Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, nevelig en lokaal eerst mist en Noorden regen

12 januari 2018 door Jannes Wiersema

De dag begint met nevel en plaatselijk mist, die geleidelijk oplost. In het noorden en oosten valt af en toe wat lichte (mot)regen, die zich eerst nog zuidwestwaarts verplaatst. In de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 4°C in het uiterste noordoosten en 7°C in het zuiden. Er staat een meest zwakke wind die geleidelijk van noord tot noordoost naar noordoost tot oost draait.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht

Komende nacht is het bewolkt met plaatselijk ook nevel of mist. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen oost en zuidoost.

Zaterdag overdag hebben we eerst te maken met bewolking, maar van het zuidoosten uit komt er geleidelijk meer ruimte voor de zon. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur varieert van 4°C in het noordoosten tot plaatselijk 8°C in het zuidoosten. De oost- tot zuidoostenwind is overwegend matig.

Vooruitzichten

Eerst droog met zonnige perioden. Maandag overgang naar wisselvallig weer met winterse buien en soms veel wind. Temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 19 januari tot en met vrijdag 26 januari

Overgang naar rustig weer met afnemende neerslagkans met ’s nachts op veel plaatsen lichte vorst. Na het weekeinde van 20 januari grote (75% kans) op overgang naar wisselvallig en (vrij) zacht weer. Er is een kleine (25%) kans op enige tijd koud en meest droog weer.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn