Friday 24 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, van het zuidwesten uit regen. Dinsdag enkele buien.

02 april 2018 door Jannes Wiersema

 

Het is bewolkt, alleen in het noordoosten zijn er eerst nog enkele opklaringen. In het zuidwesten valt er (mot)regen die zich langzaam noordoostwaarts uitbreidt. De meeste regen wordt in het westen verwacht. In de middag wordt het van het zuiden uit tijdelijk droog. Later vanavond trekt een gebied met regen noordoostwaarts. Maxima liggen tussen 8°C in het noordelijk kustgebied en 13°C in het zuiden. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind. In de middag en avond draait de wind naar zuid.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Tijdens de nacht naar dinsdag is het bewolkt en trekt de regen noordoostwaarts. Doordat er steeds zachtere lucht aangevoerd wordt, daalt de temperatuur niet en de minimumtemperatuur ligt rond circa 10°C. Er staat een matige zuidenwind.

Dinsdag is het wisselend bewolkt en eerst op de meeste plaatsen droog. In de namiddag en avond trekt een gebied met enkele buien over vooral het westen noordoostwaarts. Daarbij zijn ook onweer en hagel mogelijk. Maxima liggen tussen 12°C in het noordwestelijk kustgebied en 17°C in het zuiden en oosten. De wind is matig en komt uit zuidelijke richting. Bij de (onweers)buien is er kans op windstoten van 60-75 km/uur.

Vooruitzichten

Meest droog en sterk oplopende temperatuur.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 09 april tot en met maandag 16 april

Grote (75%) kans op droog hogedrukweer. Eerst zacht, daarna toenemende onzekerheid in de temperatuurverwachting.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn