Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, vanmiddag langzaam opklarend en droog

28 maart 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint bewolkt en nevelig met hier en daar een mistbank maar die lost vrij snel op. In de loop van de middag breekt de zon af en toe door en in de avond klaart het van het zuiden uit verder op. Verder landinwaarts is plaatselijk een spat regen mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 13°C. De wind is zwak en variabel.

Komende nacht is het op vel plaatsen vrij helder en ontstaat er met name in het westen en zuidwesten mist. De minima lopen uiteen van lokaal -1°C tot +5°C op de Wadden. De wind is zwak en variabel. In de loop van de nacht wordt de wind in het zuiden zuidoostelijk en elders zuidwestelijk.

Morgenochtend lost de mist op en is het vrij zonnig. In de middag ontstaan er stapelwolken, die met name landinwaarts kunnen uitsmeren,zodat de zon geregeld schuil gaat. De temperatuur loopt op naar 13°C in het noorden, tot mogelijk 18°C in het zuidoosten. In het noorden neemt de zuidwestenwind toe naar matig, elders blijft de wind zwak en in het zuiden zuidoostelijk.

Vooruitzichten

Aanvankelijk rustig, bewolkt en middagtemperaturen boven normaal. Vanaf zondag temperaturen enkele graden onder normaal, maar nog wel vrijwel overal droog. Vanaf dinsdag overgang naar een wisselvalliger weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 04 april tot en met donderdag 11 april

Vrij grote kans (50-60%) op maxima onder normaal en wisselvallig weer.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn