Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Brede opklaringen en mistbanken, overdag perioden met zon

14 maart 2018 door Jannes Wiersema

Naaste enkele wolkenvelden, komen er brede opklaringen voor. Op diverse plaatsen komen mistbanken voor, die plaatselijk verkeersbelemmerend zijn. Deze mistbanken lossen vanochtend snel op. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar dan vandaag af. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot 11°C in het zuiden van het land. Op de Waddeneilanden blijft de temperatuur steken bij een graad of 5. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. Later in de middag en avond wordt de wind overal oost- tot zuidoostelijk en neemt iets in kracht toe.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht zijn er opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het noordoosten tot 4°C in het zuidwesten. De zuidoostelijke wind is matig boven land, aan zee (vrij) krachtig.

Morgen neemt de bewolking van het zuiden uit toe en in de middag gaat het van het zuiden uit regenen. In het noorden en oosten blijft het nog lange tijd droog. Het wordt overdag ongeveer 10°C. De zuidoostelijke wind is matig tot vrij krachtig boven land, aan zee vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Vrijdag regen, overgaand in natte sneeuw. In het weekeinde (zeer) koud en weer met ’s nachts lichte tot matige vorst en overdag temperaturen van enkele graden boven nul en vrij veel wind. Op zaterdag in het zuiden kans op wat sneeuw. Na het weekend overdag oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 21 maart tot en met woensdag 28 maart

Geleidelijke overgang naar wisselvallig weer met temperaturen rond of onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn