Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Buien.

14 september 2017 door Jannes Wiersema

De ochtend begint met een afwisseling van zon en enkele buien waarbij aan de kust onweer voor kan komen. Aan het einde van de ochtend neemt de bewolking en de buiigheid van het noorden uit toe, in de kustprovincies kan er lokaal veel regen vallen. De zuidwestelijke, langs de kust westelijke wind is matig van kracht, aan de kust af en toe krachtig. In de loop van de middag draait de wind overal naar het noordwesten en neemt langs de kust toe naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. Mogelijk komen dan langs de zuidwestkust plaatselijk windstoten van rond 75 km/u voor. Het wordt niet warmer dan 14 tot 16°C.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende avond en nacht beperken de buien zich tot de kust en klaart het landinwaarts op. In het midden en zuiden kan dan plaatselijk een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 12°C in het Waddengebied en 6°C landinwaarts. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest. Aan de kust is de wind westelijk, matig, in het noordelijk kustgebied (vrij) krachtig.

Vrijdag overdag zijn er na het optrekken van mist en lage bewolking opklaringen aanwezig. Verspreid over het land komt er een enkele bui tot ontwikkeling. In de avond neemt het aantal buien in het noordwesten toe. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zuidwestelijk, matig, in het noordelijk en later westelijk kustgebied vrij krachtig tot krachtig en draait daar later naar west.

Vooruitzichten

Elke dag enkele buien en maximumtemperaturen rond 16 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 21 september tot en met donderdag 28 september

Een vrij grote kans op droog weer (70%) met maximumtemperaturen rond of net onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn