Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Buien, lokaal met onweer en veel neerslag

02 augustus 2019 door Jannes Wiersema

Een Lagedrukgebied trekt vandaag pal over ons land vanuit het NW naar het ZO het is daardoor half tot zwaar bewolkt en in het noordwesten komen er enkele buien voor. In de loop van de ochtend en middag breiden de buien zich uit over de rest van het land en worden ze geleidelijk wat zwaarder. Bij de buien is ook onweer mogelijk en kan lokaal kan in korte tijd veel regen vallen (20-30 mm), vooral in het oosten van het land. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C aan de kust tot 23°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig, langs de kust soms vrij krachtig 1 – 5 Bft en komt uit uiteenlopende richtingen. Vanmiddag wordt de wind in het westen noordwest tot noord.

Komende nacht is het bewolkt en kan er aanvankelijk in het uiterste zuidoosten nog een bui voorkomen. Elders kan er zeer lokaal lichte motregen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is noord tot noordwest en zwak, op het IJsselmeer en aan zee matig.

Morgenochtend begint bewolkt en er kan dan lokaal nog lichte neerslag vallen. In de middag en avond kunnen er lokaal enkele opklaringen voorkomen en blijft het droog. De maximumtemperatuur komt uit op zo’n 21°C. De matige wind komt uit het noordwesten en neemt in de avond af naar zwak.

Vooruitzichten

Zondag droog en soms wat zon. Daarna toenemend wisselvallig met af en toe regen of enkele buien. Temperaturen liggen aanvankelijk enkele graden boven normaal, daarna rond normaal.

Vooruitzichten lange termijn

Vrijdag 09 augustus tot en met Vrijdag 16 augustus

Grote kans op voortzetting van het wisselvallige weertype met temperaturen rond normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn