Sunday 10 December
Weerman Jannes Wiersema

Buien, mogelijk met onweer, korrelhagel of natte sneeuw.

30 november 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het wisselend bewolkt en trekken er winterse buien over het land, waarbij onweer kan voorkomen. In het (noord)oosten komt eerst nog lokaal mist voor. De middagtemperatuur ligt rond 5°C. De wind is westelijk en matig, aan de westkust noordwestelijk en (vrij) krachtig. In de loop van de dag wordt de wind veranderlijk, aan zee noordelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vanavond en in de nacht naar vrijdag verandert er weinig, het blijft wisselvallig met enkele winterse buien en lokaal kan het weer glad worden of mistig zijn. De minimumtemperatuur daalt naar 0 tot -3°C verder landinwaarts en de wind wordt geleidelijk overal noordoostelijk, boven land zwak tot matig en aan zee (vrij)krachtig.

Vrijdag overdag is er aanvankelijk nog vrij veel bewolking, landinwaarts wordt het geleidelijk droog maar langs de kust handhaven de winterse buien zich nog tot in de avond. De temperatuur blijft rond de 4°C steken en de wind zwakt iets af en wordt meest noordelijk.

Vooruitzichten

Aanvankelijk nog te koud voor de tijd van het jaar met winterse neerslag, vanaf zondag overgang naar temperaturen (zowel ’s nachts als overdag) boven het langjarig gemiddelde. Na het weekeinde tijdelijk kleinere regenkansen (40%), later nemen deze weer toe naar 70%.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 07 december tot en met donderdag 14 december

Onbestendig.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn