Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Buien, vandaag aan zee mogelijk met hagel, onweer en windstoten.

12 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is overwegend bewolkt en komen er tamelijk veel buien voor. In de zuidelijke helft kan er vanochtend wat langer achtereen regen of motregen vallen. Vooral in de middag komen er lokaal korrelhagel, onweer en aan zee ook windstoten van 60-80 km/u voor. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is eerst zwak tot matig uit zuidwest, aan de kust matig tot vrij krachtig en westelijk. Geleidelijk draait de wind overal naar een noordwestelijke richting en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de westkust en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht wordt het wisselend bewolkt en trekken er voortdurend buien vanaf zee het land binnen. De kans op onweer neemt af. De minima lopen uiteen van 2°C in het oosten tot 8°C aan zee. Er staat een matige, aan de kust en op het IJsselmeer een krachtige tot harde noord- tot noordwestenwind.

Morgen overdag verandert er aanvankelijk weinig, maar in de loop van de middag en avond neemt het aantal buien steeds verder af. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 7°C in het uiterste oosten tot 10°C aan de kust. De wind is noordwestelijk en neemt gedurende de dag af. Morgenavond wordt de wind zwak, aan de kust en op het IJsselmeer matig.

Vooruitzichten

Rustig herfstweer met weinig of geen neerslag. Aan het einde van de week toenemende kans op wat regen of een bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 19 november tot en met zondag 26 november

Grote kans (70-80%) op een weertype met maximumtemperaturen beneden normaal. De kans op het aanhouden van het wisselvallige weertype is ongeveer 50%, maar er is ook ongeveer 50% kans op een overgang naar een droog weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn