Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Buien, zaterdag bewolkt en perioden met regen.

06 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt met enkele buien. In het uiterste noordoosten is er kans op onweer. In het noordelijke kustgebied kunnen bij buien nog steeds windstoten tot 75 km/h voorkomen.

Overdag is de zon af en toe te zien, maar er trekken ook enkele buien over. In de noordoostelijke helft is de kans op onweer daarbij het grootst. ’s Avonds verdwijnen de meeste buien. Het wordt niet veel warmer dan 14°C. De west tot noordwestelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, eerst mogelijk hard.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar zaterdag is het vrijwel overal droog met eerst opklaringen. Gedurende de nacht neemt van het westen uit de bewolking langzaam toe. De wind wordt zuidwestelijk, matig boven land en krachtig langs de kust. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het zuidoosten tot 12°C langs de kust.

Zaterdag overdag neemt de bewolking verder toe en in de ochtend kan er vanuit het westen al wat lichte regen vallen. In de middag gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Pas in de avond wordt het van het noordwesten uit meest droog met een enkele opklaring. Het wordt een vrij koele dag met maxima rond 13°C en een stevige zuidwestelijke wind. Boven land staat een matig tot vrij krachtige wind, langs de kust en boven het IJsselmeer een krachtige tot harde wind, 6-7 Bft.

Vooruitzichten

Wisselvallig. Maxima aanvankelijk iets onder, later rond normaal, maar minima (ruim) boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 13 oktober tot en met vrijdag 20 oktober

Redelijke kans (60%) op een minder wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal. 20% kans op droog weer en temperaturen iets boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn