Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Doorzettende dooi.

04 maart 2018 door Jannes Wiersema

Vanmorgen is het op veel plaatsen nevelig en loopt de temperatuur uiteen van -5°C in het noordoosten tot iets boven het vriespunt in het uiterste zuiden. Verder hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen en is het overal droog. Later in de middag en vanavond gaat het van het zuiden uit regenen. De temperatuur loopt op naar 6°C in het noorden tot lokaal 12 graden in het zuidoosten. Op de Wadden, langs de randen van het IJsselmeer en andere grote wateroppervlakten blijft de temperatuur flink achter vanwege het aanwezige ijs, maxima hier slechts 2 a 3°C. De wind wordt overal zuidoost en is overwegend matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht wordt het weer droog en zijn er enkele opklaringen. De temperatuur daalt naar 2 a 3°C. Door opvriezing van natte weggedeelten zou het lokaal glad kunnen worden. De wind draait naar zuid en is matig, aan zee vrij krachtig.

Maandag is er naast bewolking ook geregeld ruimte voor de zon en het blijft droog. De temperatuur is vergelijkbaar met vandaag. Er staat een matige zuidelijke wind, later in de middag wordt de wind oostelijk.

Vooruitzichten

Geleidelijk toenemende wisselvalligheid. De maxima liggen rond 9°C, in het Waddengebied en rond het IJsselmeer door het smeltende ijs enkele graden lager. In de nacht en vroege ochtend kan de temperatuur soms nog iets onder nul komen. In het volgende weekeinde wordt het beduidend zachter.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 11 maart tot en met zondag 18 maart

Grote kans (ca. 80%) op een wisselvallig en zacht weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn