Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Droog met zonnige perioden met (sluier) stapelwolken

30 augustus 2019 door Jannes Wiersema

In het oosten begint de dag met lokaal mistbanken die in de eerste helft van de ochtend zullen oplossen. Daarna zijn er overal zonnige perioden met stapelwolken en soms wat sluierbewolking. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C vlak aan zee tot 25°C in het zuidoosten van het land. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Komende nacht is er weinig bewolking en koelt het af naar lokaal 10°C landinwaarts tot een graad of 15 langs de kust. De wind draait naar het zuidoosten en is zwak, langs de kust matig.

Morgen  zijn er zonnige perioden en wordt er warmere lucht aangevoerd. Pas later in de middag en avond komt er meer bewolking en in de avond komen er enkele buien voor, landinwaarts plaatselijk met onweer. De maximumtemperaturen komen uit tussen 25°C op de Wadden en 30°C in het zuidoosten en oosten. De zuid- tot zuidwestelijke wind is matig. Aan het einde van de middag en in de avond draait de wind vanuit het zuidwesten naar een westelijke richting en neemt daarbij tijdelijk in kracht toe. Daardoor koelt het af naar een graad of 20.

Vooruitzichten

Elke dag 30-40% kans op neerslag, maar Dinsdag droog. Temperaturen rond of net onder het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Vrijdag 06 september tot en met Vrijdag 13 september

50% kans op temperaturen rond het langjarig gemiddelde en 30-40% kans op temperaturen daaronder. Elke dag circa 30% kans op neerslag.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn