Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Een bewolkte dag en af en toe regen,met uitzondering van Limburg,daar nog geregeld de zon en droog.

12 september 2018 door Jannes Wiersema

Het is op veel plaatsen bewolkt met uitzondering van limburg,daar zijn groot deel vd dag nog opklaringen met de zon en droog. In de noordwestelijke helft van het land regent het. De regen breidt zich zuidoostwaarts uit,maar beriekt pas in de middag Limburg. Onder de bewolking wordt het 16 à 17. In het zuidoosten schijnt de zon aanvankelijk nog en wordt het 21°C. Van het noordwesten uit draait de zwakke tot matige wind geleidelijk naar een noordwestelijke richting 2 – 3 Bft.

Vanavond en komende nacht klaart het van het noorden uit op en wordt het droog. In het zuidoosten blijft het echter nog de gehele nacht bewolkt en in Limburg kan het nog af en toe regenen. Tijdens opklaringen kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 4 en 7°C, en is er een kleine kans op vorst aan de grond. In het zuidoosten koelt het onder de bewolking niet verder af dan omstreeks 12°C. De noordwestelijke wind is zwak, in het noorden van het land is de wind variabel 1 – 2 Bft.

Morgen begint de dag in het noorden en midden met zonnige perioden, eventueel aanwezige mistbanken lossen in de eerste helft van de ochtend op. In de middag ontstaan er stapelwolken. In het zuidoosten is het aanvankelijk nog bewolkt en lokaal valt er nog lichte regen of motregen, in de loop van de middag breekt ook daar de bewolking en wordt het droog met mogelijk nog wat zon. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 18°C. De meest zwakke noordelijke wind draait in de loop van de dag naar het westen.

Vooruitzichten

Perioden met zon en overwegend droog. Tot en met Zaterdag temperaturen rond de 18°C, vanaf zondag warmer met middagtemperaturen oplopend naar ruim boven 20°C.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 19 september tot en met woensdag 26 september

Eerst vrij zonnig en warm nazomer weer met temperaturen boven normaal van 20°C,later in de periode waarschijnlijk weer koeler en toenemenede kans op wat neerslag

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn