Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

Eerst bewolking, later zonnige perioden.

06 mei 2017 door Jannes Wiersema

Aanvankelijk komt er op veel plaatsen laaghangende bewolking voor. Deze lost vooral in het zuiden en midden op en dan zijn er zonnige perioden. In de middag breekt de bewolking ook in het noorden. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 13°C op de Wadden tot 20°C in het zuiden. De oost- tot noordoostenwind is overwegend matig, in het zuidwestelijk kustgebied en op de Wadden wordt de wind in de middag vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar zondag is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen.De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind draait naar het noorden en wordt zwak, aan zee en boven het IJsselmeer matig.

Zondag overdag zijn er zonnige perioden en het blijft vrijwel overal droog. De wind draait naar noordwest en is overwegend matig, in de avond neemt de wind aan de westkust toe naar vrij krachtig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot ongeveer 17°C in het zuidoosten.

Vooruitzichten

Eerst droog met zonnige perioden, aan het einde van de periode toenemende kans op neerslag. Eerst koel, in de tweede helft van de week loopt de temperatuur geleidelijk op naar waarden rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 13 mei tot en met zaterdag 20 mei

Wisselvallig weer met temperaturen met een grote spreiding rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn