Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Eerst bewolkt, met in het No eerst buien vanmiddag soms zon en buien soms met onweer.

09 juni 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er veel bewolking en met name in de noordelijke helft komen soms pitige buien voor. In de middag is er naast wolkenvelden vooral in het zuiden ook af en toe ruimte voor de zon en kan er plaatselijk nog een bui voorkomen. In het oosten is er een kleine kans op een lokale onweersbui. Het wordt landinwaarts 23 tot 25°C. In de kustgebieden wordt het niet warmer dan 18 tot 21°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit een noordelijke richting.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar zondag is er tamelijk veel bewolking en in het noordoosten neemt de kans op regen of buien toe, mogelijk ook met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond de 15°C. De wind komt uit een noordelijke richting en is zwak tot matig.

Zondag overdag klaart het vanuit het zuiden op en komt er steeds meer ruimte voor de zon. Wel ontstaan er in de loop van de dag stapelwolken en in de avond drijft er in het noorden bewolking van zee binnen. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt landinwaarts tussen 23 en 26°C, aan de kust blijft het enkele graden koeler en op de Wadden blijft het kwik steken bij een graad of 16. De wind is noordelijk en zwak tot matig.

Vooruitzichten

Dinsdag en woensdag tijdelijk koeler met temperaturen tussen 15 en 20 graden, daarna temperaturen weer oplopend naar 20 tot 25 graden. Daarbij overheersen de droge perioden en zijn er perioden met zon.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 16 juni tot en met zaterdag 23 juni

Waarschijnlijk (70% kans) vrij warm weer en dagelijks ongeveer 40% kans op een bui. Later wordt de temperatuurverwachting erg onzeker.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn