Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst droog, in de middag kans op een bui

14 april 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er wolkenvelden en in het oosten kunnen er enkele buien ontstaan. In de kustgebieden is de zon vanmiddag vaker te zien en blijft het overwegend droog. Later in de avond neemt in het noordwesten de kans op regen toe. De middagtemperatuur wordt ongeveer 13°C bij een matige west- tot zuidwestenwind. In de avond neemt de wind langs de westkust toe naar vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht van vrijdag op zaterdag trekt een regenzone van het noordwesten uit over het land. Daarachter breekt de bewolking en komt er nog een enkele bui tot ontwikkeling. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is eerst zuidwestelijk, meest matig boven land en vrij krachtig aan de kust. Na passage van de regenzone draait de wind naar westelijke richtingen, in het noordelijk kustgebied wordt de wind dan krachtig.

Zaterdag overdag verlaat de regenzone het zuidoosten in de ochtend en gaat de zon vooral in het noorden en midden op steeds meer plaatsen schijnen. Vooral landinwaarts kan er lokaal een bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De westelijke wind is meest matig, in het noordelijk kustgebied (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Vrij koud en aanvankelijk wisselvallig met geregeld neerslag. Vanaf dinsdag zonnige perioden en op de meeste plaatsen droog.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 21 april tot en met vrijdag 28 april

Grote kans (70-80%) op vrij koud weer en half tot zwaar bewolkt met af en toe regen of buien.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn