Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst een mistbank, daarna perioden met zon en op de meeste plaatsen droog

19 juli 2019 door Jannes Wiersema

De ochtend begint met wolkenvelden aanvankelijk in de noordelijke helft ook met nevel en lokaal mistbanken,maar ook zonnige perioden. Van het zuiden uit komen er flinke perioden met zon. Er is soms ook wat sluierbewolking en in de loop van de dag komen enkele stapelwolken tot ontwikkeling. Het is niet uitgesloten dat deze in het noorden en westen zeer lokaal uitgroeien tot een lichte bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan de kust tot 26°C in het oosten. De wind is zuidwestelijk en eerst zwak, geleidelijk meest matig.

komende nacht is er vrij veel bewolking en kan er vooral in het westen wat lichte regen vallen. De minima komen onder de bewolking niet lager dan een graad of 17. De wind blijft zwak tot matig en draait naar zuid tot zuidoost.

Morgen is het eerst op de meeste plaatsen droog en is er naast bewolking ook ruimte voor de zon, vooral in het oosten. In de middag trekken er van het zuidwesten uit enkele regen- en onweersbuien over het land, die vooral in het oosten stevig kunnen uitpakken met kans op hagel en windstoten. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C aan zee tot lokaal 28°C in het zuidoosten. De wind draait geleidelijk van zuid naar west tot zuidwest en is matig, aan de kust in de loop van de dag vrij krachtig, later mogelijk krachtig.

Vooruitzichten

Zondag in het noorden nog een enkele bui. Na het weekeinde een overgang naar zonnig, droog en zeer warm weer.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Vrijdag 26 juli tot en met Vrijdag 02 augustus

De kans op zeer warm weer neemt de eerste dagen af naar ongeveer 20%. De dagelijkse kans op neerslag neemt toe naar 40%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn