Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Eerst gladheid,vandaag af en toe zon. Vanavond regen of natte sneeuw

22 februari 2015 door Jannes Wiersema

28Vooral in het westen en zuidoosten komen wolkenvelden voor. In het oosten en zuidoosten is lokaal mist aanwezig, die halverwege de ochtend oplost. Elders zijn er brede opklaringen. In het hele land is er de eerste uren nog kans op gladheid. Vanavond neemt de bewolking van het westen uit toe en gaat het regenen, waarbij er ook kans op (natte) sneeuw is. De maximumtemperatuur ligt rond 6 graden. De zuidwestelijke wind is matig, langs de kust vrij krachtig en eerst nog westelijk. Later in de middag en de avond neemt de wind toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar hard, mogelijk stormachtig. In de tweede helft van de avond treden er aan de kust en op het IJsselmeer zware windstoten van ongeveer 80 km/uur op.

Vannacht trekt het neerslaggebied van west naar oost over het land. De minimumtemperatuur ligt rond de 2 graden, maar tijdens intensievere neerslag of (natte) sneeuw kan de temperatuur dalen naar dichtbij het vriespunt. De wind draait naar zuidwest en neemt geleidelijk iets in kracht af, naar matig boven land tot vrij krachtig vlak aan zee. De zware windstoten verdwijnen, het laatst in het Waddengebied.

Maandagochtend komen van het westen uit de eerste opklaringen het land binnen. In de loop van de dag kunnen enkele winterse buien ontstaan, mogelijk met onweer. De middagtemperatuur loopt op naar 8 graden. De wind draait naar een zuid- tot zuidwestelijke richting en is matig. Langs de kust neemt de windsnelheid toe naar (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met af en toe zon, ook perioden met neerslag en maxima rond 7 graden. 

Ma Di Wo Do Vr Za
Zonneschijn (%) 30 30 30 20 30 50
Neerslagkans (%) 80 70 30 80 40 70
Neerslaghoeveelheid (mm) 4 1/2 0/1 3/7 0/2 0/2
Minimumtemperatuur (°C) 2 2/3 0/1 -3/2 0/2 -2/1
Middagtemperatuur (°C) 8 7 7/8 6/8 6/7 6/8
Windrichting ZW W W ZW W W
Windkracht (bft) 5 5 3 4 4 4

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn