Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Eerst lokaal glad, overdag zon.

20 maart 2018 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en er valt in het midden en zuiden van het land lokaal sneeuw of (mot)regen. Er kan kortstondig ijzel voorkomen en het kan lokaal glad worden. Van het noorden uit komen er opklaringen en kan het ook glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De neerslag en de gladheid verlaten in de eerste helft van de ochtend het zuidoosten. Er volgt dan een droge en zonnige dag. De temperatuur loopt op tot 7 a 8°C. De zwakke tot matige wind komt uit een noordelijke richting en is langs de kust eerst vrij krachtig tot krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar woensdag blijft het helder en droog. Wel kunnen er vooral landinwaarts enkele mistbanken vormen. Het koelt uiteindelijk af naar -6°C in het oosten tot rond het vriespunt in de kustgebieden. De wind draait geleidelijk naar noordwest en neemt af naar zwak, in de kustgebieden matig.

Woensdag overdag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. In de middag en avond kan er lokaal een bui voorkomen. De maximumtemperaturen liggen rond 7°C. De wind draait verder naar west en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Tamelijk bewolkt en af en toe regen met middagtemperaturen rond 8 graden en in de nachten mogelijk lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 27 maart tot en met dinsdag 03 april

Vrij grote kans (70%) op een wisselvallig weertype met maximumtemperaturen onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn