Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Eerst lokaal mist. Verder toenemende bewolking, vooral vanavond regen

28 februari 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het nevelig met vooral in het westen, midden en noorden op veel plaatsen (dichte) mist. Later in de ochtend lost de mist langzaam op en gaat op een aantal plaatsen over in laaghangende bewolking. Lokaal kan de zon ook nog een aantal uren schijnen, met name in het zuid(oost)en. In de loop van de dag wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker, later in de middag en avond gaat er vooral in de zuidelijke helft wat regen vallen. De maximumtemperaturen liggen tussen 10 en 14°C. In de loop van de dag neemt de west- tot zuidwestenwind toe naar matig, langs de westkust tot vrij krachtig. In het noorden blijft de wind overwegend zwak.

In de nacht naar vrijdag gaat er met name in de zuidelijke helft op meer plaatsen (buiige) regen vallen. Het is overal bewolkt en in het noorden kan er mist voorkomen. De minima lopen uiteen van 8°C in het zuidoosten tot 3°C in het noordoosten. Er staat een zwakke, aan de kust en in het zuiden matige wind. In het noorden draait de wind van zuidwest naar noord, elders van zuidwest naar west.

Vrijdagochtend trekt de regen zuidoostwaarts weg en de aanwezige mist lost op. Het blijft tamelijk bewolkt, vooral de kustprovincies maken kans op een enkele opklaring. De middagtemperatuur bedraagt circa 8°C. De wind wordt overal matig en noordwestelijk. In de avond neemt de wind af naar zwak en draait naar west tot zuidwest.

Vooruitzichten

Overwegend bewolkt en perioden met regen, vooral op zondag en maandag. Maandag bovendien kans op zware windstoten.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 07 maart tot en met donderdag 14 maart

Grote kans (80%) op het voortduren van het wisselvallige weertype.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn