Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Eerst lokaal mist, verder vrij veel bewolking en meest droog

26 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Het is op veel plaatsen bewolkt en tamelijk nevelig. Hier en daar komt eerst nog mist voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog bij een maximumtemperatuur rond 16°C. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar west en is overwegend matig, in het noordelijk kustgebied neemt de wind vanavond toe naar (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is het wisselend bewolkt en trekken er enkele buien van noord naar zuid over het land. De temperatuur daalt naar 9°C in het oosten en 12°C in het westen van het land. De wind wordt noordwest, matig, aan zee (vrij) krachtig.

Vrijdag overdag is er af en toe zon en blijft het, op een enkele lichte bui na, droog. De buienkans is het grootst in het noordoosten en oosten van het land. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 14°C en de noordwestenwind is matig boven land en vrij krachtig tot krachtig aan zee.

Vooruitzichten

In het weekeinde veel wind en van tijd tot tijd regen. Daarna afnemende wind, maar nog steeds dagelijks kans op wat regen. Maandag mogelijk droog. Maximumtemperaturen tussen 12 en 14°C, maandag waarschijnlijk wat frisser.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 02 november tot en met donderdag 09 november

Aanhoudend wisselvallig met rond 2 en 3 november mogelijk veel wind. De middagtemperaturen dalen naar ongeveer 10°C. Minima eerst boven normaal, later neemt de kans op nachtvorst toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn