Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst mist. Geleidelijk zonnige perioden en meest droog.

13 april 2018 door Jannes Wiersema

De dag begint op veel plaatsen met mist. Deze lost geleidelijk op waarna er zonnige perioden zijn. In het noordoosten is er meer bewolking. Het blijft overwegend droog. De maxima liggen rond 16°C. De wind is eerst overwegend zwak uit uiteenlopende richtingen, later wordt deze westelijke en zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar zaterdag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen en ontstaat opnieuw mist. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. Er is weinig wind.

Zaterdagochtend lossen eventuele mist en laaghangende bewolking snel op en breekt op veel plaatsen de zon door. Later in de middag en avond kunnen er in het zuiden enkele buien tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C op de Wadden tot lokaal 20°C in het zuidoosten van het land. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Droog, zonnig en warm weer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 20 april tot en met vrijdag 27 april

Onzekere temperatuurverwachting. De kans op temperaturen rond of beneden normaal neemt toe naar 50%. De kans op neerslag neemt toe naar 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn