Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Eerst nog een enkele bui, morgen aan de kust westerstorm.

02 januari 2018 door Jannes Wiersema

De dag begint met bewolking en in de noordoostelijke helft kan er nog een enkele bui voorkomen. Van het westen uit klaart het op en gaat de zon schijnen. In de loop van de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en in de avond trekt er een zone met regen van zuidwest naar noordoost over het land. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De westelijke wind is overwegend matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. In de middag draait de wind geleidelijk naar zuid en neemt daarbij toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee naar krachtig, mogelijk hard, 6-7 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is het zwaar bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. Later in de nacht trekt een actieve regenzone met daarin flinke buien, soms ook met hagel en onweer, over Nederland oostwaarts. Lokaal kan er tijdens de buien veel neerslag in korte tijd vallen. De temperatuur loopt gedurende de nacht op naar ca. 11°C om aan het begin van de ochtend weer te dalen naar ongeveer 8°C. De wind draait gedurende de nacht van zuid naar west tot zuidwest en neemt toe naar krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust, 7-8 Bft, aan het einde van de nacht mogelijk naar westerstorm, 9 Bft. Bovendien kunnen er zware (in buien mogelijk zeer zware) windstoten tot ongeveer 90 km/u, aan de kust tot 110 km/uur voorkomen.

Morgen wordt het een onstuimige dag met langs de kust een westerstorm, 9 Bft. Boven land kunnen windstoten voorkomen van 75-100 km/uur, in de kustgebieden 90-110 km/uur. Verder is het half tot zwaar bewolkt en komen er nog steeds buien voor. De maximumtemperatuur bedraagt ongeveer 8°C. Pas later in de middag en in de avond neemt de wind af.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten

Eerst vrij zacht en wisselvallig. Na vrijdag geleidelijk (vrij) koud met afnemende neerslagkans.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 09 januari tot en met dinsdag 16 januari

Eerst grote (90%) kans op rustig en meest droog weer met temperaturen rond of onder normaal. Vanaf 10 januari (50%) kans op overgang naar wisselvalliger weer met temperaturen rond normaal en 50% kans op aanhoudend rustig, meest droog en koud weer.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn