Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst nog een lichte bui.

11 december 2018 door Jannes Wiersema

In de ochtend komen verspreid over het land  nog enkele lichte buien(tjes) voor. Verder schijnt de zon van tijd tot tijd maar trekken er ook wolkenvelden over. Vanochtend vroeg liggen de temperaturen landinwaarts lokaal nog dichtbij het vriespunt, vanmiddag wordt het ongeveer 8°C. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vanmorgen nog enige tijd vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Lokaal ontstaan enkele mistbanken en de minima lopen uiteen van 4°C aan zee tot -2°C in het binnenland. De wind wordt zwak en veranderlijk.

Morgen lossen de mistbanken in de ochtend op de meeste plaatsen op. Verder zijn er wolkenvelden, breekt hier en daar de zon door en blijft het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 5°C. De wind komt geleidelijk uit oost tot noordoost en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk droog en vrij koud met in de nacht en ochtend op veel plaatsen lichte vorst. In de loop van het weekeinde een overgang naar zacht en wisselvallig weer, met een kans (rond 30%) op (natte) sneeuw.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 18 december tot en met dinsdag 25 december

Grote kans (70-80%) op een weertype met geregeld regen. De maximumtemperaturen liggen waarschijnlijk iets boven het langjarig gemiddelde, de minima liggen er ruim boven.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn