Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Eerst op veel plaatsen mist met name in het Noorden.

01 december 2019 door Jannes Wiersema

In een brede strook van Noord-Holland naar Drenthe komt mist voor, die lokaal dicht is. De mist zal in de loop van de ochtend geleidelijk gaan oplossen en in het noorden en noordwesten schijnt de zon dan geregeld. Lokaal kan de mist echter hardnekkig zijn. Verder is er vrij dikke sluierbewolking aanwezig waar de zon in de zuidelijke helft maar met moeite doorheen komt. In het noordelijk kustgebied komt tevens lokaal een lichte bui voor. In het midden en noorden vriest het eerst op veel plaatsen licht. In hardnekkige mistgebieden komt de temperatuur vanmiddag maar net boven nul uit, vlak aan zee kan het ca. 6°C worden. Er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind, maar in het noorden is de wind eerst veranderlijk en zwak.

Vanavond en komende nacht is het wisselend bewolkt en trekken er buien van noordwest naar zuidoost over het land. Vooral in de zuidoostelijke helft van het land kan hierdoor lokaal gladheid ontstaan. In het zuidoosten en oosten komt er bovendien lokaal (dichte) mist voor. De minima liggen tussen 5°C aan de noordkust en lokaal -3°C in het zuidoosten. Boven land is de wind zwak en draait naar west tot noordwest. Langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind matig tot vrij krachtig.

Morgen verdwijnt de  mist en eventuele gladheid in het zuidoosten in de loop van de ochtend. Verder is het wisselend bewolkt en trekken er enkele buien van noordwest naar zuidoost over het land. In de middag wordt het nagenoeg droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in Limburg tot 8°C langs de kust. De wind wordt overal noordwestelijk en is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Vooruitzichten

Tot en met donderdag een rustig, droog en vrij koud weertype met ’s nachts lichte vorst. Vanaf vrijdag toenemende kans op regen, meer wind en zachter.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zondag 08 december tot en met Zondag 15 december

Aanvankelijk grote (80%) kans op een zacht en wisselvallig weertype met soms veel wind. Later neemt de kans op een iets kouder weertype wat toe, het blijft wisselvallig met een neerslagkans rond 60%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn