Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Eerst plaatselijk dichte mist, overdag op de meeste plaatsen zonnig.

11 december 2013 door Jannes Wiersema

bewolktEen omvangrijk hogedrukgebied boven Centraal-Europa bepaalt komende dagen het weer in onze omgeving. Hiermee wordt droge continentale lucht uit Frankrijk aangevoerd, de grenslaag echter is met name in de nacht en ochtend vochtig, vooral in het noordoosten van het land. Donderdag is de situatie niet wezenlijk anders, alleen de gradiƫnt neemt dan iets toe.

Op de meeste plaatsen is het helder en komen er met uitzondering van het westen van het land mistbanken voor, die plaatselijk verkeersbelemmerend kunnen zijn. De mist lost in de loop van de ochtend op en de rest van de dag verloopt zonnig, in het noordoosten kan dat tot in de middag duren. De temperatuur ligt momenteel op de meeste plaatsen tussen de 0 en -3 graden en plaatselijk zou het glad kunnen zijn. In het noordoosten van het land en vlak aan zee ligt de temperatuur enkele graden boven het vriespunt. In de middag wordt het ongeveer 7 graden, in het noordoosten enkele graden lager. De zuidelijke wind is zwak tot matig.

Komende nacht en morgen overdag is er vrijwel geen bewolking, de kans op mist in de nacht en vroege ochtend is klein. De minimumtemperatuur komt uit rond -2 graden, overdag liggen de maxima rond een graad of 5. De wind is zuidelijk, zwak tot matig, rond kracht 3. (Bron: KNMI)

Een hogedrukgebied boven Centraal-Europa blijft tot en met volgende week min of meer in stand en zorgt voor overwegend droog weer. Zo nu en dan verzwakt het hoog enigszins en weet een verzwakt frontaal systeem tot onze omgeving door te dringen, maar telkens wordt het hoog van het zuidwesten uit weer versterkt. De lucht wordt aangevoerd uit een richting tussen zuid en zuidwest en is overwegend vrij zacht.

Vooruitzichten

Tot en met vrijdag perioden met zon en droog met in de nachten lichte vorst. Vanaf zaterdag meer bewolking en mogelijk wat lichte regen, de temperaturen lopen geleidelijk op naar waarden iets boven normaal. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 18 december tot en met woensdag 25 december

Grote kans op een rustig weertype met temperaturen iets boven het langjarig gemiddelde. Het is overwegend droog, maar zo nu en dan valt er ook wat regen.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1386739790818

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn