Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Eerst regen, daarna buien en kans op (zware) windstoten.

03 januari 2014 door Jannes Wiersema
Van tijd tot tijd regen

Van tijd tot tijd regen

Afgelopen nacht is het nog afgekoeld in het No van Groningen naar 4,6 graden in Roodeschool (Gr), Nieuw Beerta had als laagste KNMI station 4,9 graden. Elders was het minder ” koud” omdat de bewolking overheerste en de wind toenam.

Vandaag is er in de ochtend veel bewolking en schijft een regengebied van Zuidwest naar Noordoost over het land naar Duitsland. In de middag komen er opklaringen,maar dan ontstaan er enkele actieve buien die over het land trekken,deze buien kunnen gepaard gaan met onweer en hagel. Ook in de avond nog enkele buien. Met middagtemperatuur van 11 graden is het uitermate zacht voor de tijd van het jaar. De wind waait uit een zuidelijke richting en deze is matig tot vrij krachtig boven land,maar aan de kust is de wind krachtig tot hard 6-7 Bft,met in de kustregio’s kans op zware windstoten tot rond de 80 KM/U,tijdens buien uitschietrs van ca 100Km/U is zeer wel mogelijk.

Komende avond eerst nocht buien,maar in de nacht neemt de buiigheid sterk af en is het op de meeste plaatsen droog. Er zijn flinke opklaringen,waardoor de minimumtemperatuur kan dalen naar ca 5,0 graden. De wind neemt af en is dan  zuidelijk en neemt af naarmatig en  vrij krachtig langs de kust.

Zaterdag overdag is er af en toe zon, maar in de loop van de dag komt er meer bewolking en neemt de kans op regen van het westen uit toe. Het wordt ’s middags een graad of 9. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is matig, aan zee (vrij) krachtig.

Vooruitzichten
Ook op de lange termijn verandert er weinig in het huidige wisselelvallige weerbeeld.
/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1388727936662

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn