Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Eerst regionaal wolkenvelden en nevel,later op steeds meer plaatsen zonnig

26 juni 2019 door Jannes Wiersema

Vooral in het zuiden en westen begint de dag met lage bewolking en op veel plaatsen heeft zich vannacht nevel gevormd. De nevel en lage bewolking lossen vanochtend spoedig op en dan wordt het overal zonnig. Aan de kust kan de hele dag nog wel bewolking van zee binnendrijven. Het blijft droog. De maxima lopen uiteen van 19°C vlak aan zee tot lokaal 31°C in het zuidoosten. De wind is overwegend noordelijk en matig.

In de avond en nacht komen er vooral in het noordelijke kustgebied wolkenvelden voor, elders is het helder. De minima lopen uiteen van 9°C plaatselijk in het noorden tot 15°C in het zuiden. De wind is noordelijk, zwak, aan de kust matig.

Morgen is het vrij zonnig, al blijft het noordelijk kustgebied gevoelig voor bewolking vanaf zee. De maxima lopen uiteen van 17°C in het Waddengebied tot 27°C plaatselijk in het zuiden. De wind is matig en komt uit noord tot noordoost, aan de westkust is de wind vrij krachtig, langs de Zeeuwse kust krachtig.

Vooruitzichten

Tot het einde van de maand zonnig en droog, met temperaturen die in het weekeinde oplopen tot tropische waarden. Begin volgende week overgang naar een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond of net boven normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 03 juli tot en met woensdag 10 juli

Licht wisselvallig tot meest droog, met temperaturen rond of net onder normaal en een neerslagkans in de orde van 20-30%. In de loop van de periode geleidelijk toenemende kans op temperaturen boven normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn