Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Eerst vooral in het noorden en midden nog mist. Vanmiddag warm, later buien.

29 september 2017 door Jannes Wiersema

De ochtend begint in het noorden en midden van het land met mist. Lokaal is dat dichte mist met een zicht minder dan 200 meter. In het zuiden is het nevelig met enkele mistbanken. Halverwege de ochtend lossen mist en nevel op en zijn er wolkenvelden waaruit lokaal lichte regen kan vallen. Vanmiddag breekt de zon van tijd tot tijd door, vooral in het zuidoosten. Later in de middag en in de avond trekt een gebied met buiige regen van west naar oost over het land. Landinwaarts is daarbij kans op onweer. Het wordt een warme dag met maxima die uiteenlopen van 20°C op de Wadden tot 24°C in het zuidoosten van het land. De zuid- tot zuidoostenwind is matig en in de middag in het Waddengebied vrij krachtig. In de loop van de middag en avond draait de wind naar zuidwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar zaterdag is het grotendeels bewolkt en valt er af en toe regen, in het zuidoosten regent het af en toe stevig door. De minimumtemperatuur komt niet veel lager uit dan zo’n 14°C. De zwakke zuidwestelijke wind draait in de loop van de nacht naar het westen.

Zaterdag overdag zijn er in de oostelijke helft van het land nog perioden met regen. In het westen is het bewolkt, maar is het overwegend droog. In de middag klaart het in het westen van het land op en trekt de regenzone langzaam oostwaarts. In het noordoosten kan het tot in de avond regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De westelijke wind is zwak tot matig van kracht en wordt in de avond zuidwestelijk.

Vooruitzichten

Af en toe zon met de eerste dagen vooral op maandag regen, daarna een afnemende neerslagkans. Middagtemperaturen rond normaal voor begin oktober.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 06 oktober tot en met vrijdag 13 oktober

De dagelijkse neerslagkans neemt toe naar ca. 60% vanaf het weekend. Grote kans (70%) op middagtemperaturen rond of iets beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn