Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Eerst zonnig, later meer bewolking en vanaf vanavond perioden met regen

22 september 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint in een groot deel van het land onbewolkt enzonnig. Geleidelijk neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en in de loop van de middag kan het plaatselijk even regenen. In het noorden blijft het tot in de avond droog. In de avond bereiken enkele pittige buien het zuidwesten, plaatselijk met onweer en kans op windstoten. Deze buien breiden zich later op de avond over de zuidwestelijke helft van het land uit en nemen daarbij langzaam in activiteit af. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22°C op de Wadden tot 26°C in het zuiden en zuidoosten. De wind is zuidoostelijk en meest matig. In de avond draait de wind van het zuidwesten uit naar west tot zuidwest en kan aan zee toenemen naar vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht  is het overwegend bewolkt en zijn er met uitzondering van het zuidwesten perioden met regen, die soms buiig van karakter is. Plaatselijk valt 10-20 mm regen. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In het noordoosten is de wind aanvankelijk zuidoost.

Morgen is er veel bewolking en valt er vooral in de noordoostelijke helft van het land eerst nog regen. In de loop van de dag breekt van het zuidwesten uit de zon op steeds meer plaatsen door. Wel is er in de middag en avond kans op een bui. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 20°C. Er staat een matige zuidwestenwind.

Vooruitzichten

Een wisselvallig weertype met geregeld regen of enkele buien. Middagtemperaturen tussen 16 en 19°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zondag 29 september tot en met Zondag 06 oktober

Aanvankelijk een grote kans (80-90%) op een voortzetting van het wisselvallige weertype. Later in de periode wordt het mogelijk iets minder wisselvallig.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn