Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, aan de kust soms met zware windstoten en onweer.

09 december 2019 door Jannes Wiersema

Er is vandaag vrij veel bewolking en buien trekken over het land. Vooral aan de kust is er kans op onweer. In de loop van de middag en avond gaat van het noorden uit de bewolking breken en wordt het droog. De middagtemperatuur komt uit op 9°C. De wind is zuidwest, matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. Van het zuidwesten uit draait de wind overal naar west tot noordwest en neemt in de middag aan de kust toe naar hard tot stormachtig, aan de Zeeuwse kust is er dan kans op storm. Aan de kust zijn er in de middag zware windstoten van 75-85 km/uur, aan de Zeeuwse kust mogelijk nog wat meer.

Komende nacht zijn er opklaringen en blijft het droog. De west- tot noordwestelijke wind neemt af naar zwak tot matig boven land en matig, eerst nog vrij krachtig, langs de kust. De minimumtemperatuur komt uit op een graad of 2 en in het oosten zou het lokaal net even kunnen vriezen.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en blijft het droog, in de middag neemt de bewolking van het westen uit toe. Pas aan het einde van de middag en avond is er vooral in het noorden en westen wat lichte regen mogelijk. De maximumtemperatuur bedraagt 7°C. De wind draait naar zuid tot zuidwest en neemt gedurende de dag toe. In de loop van de middag en avond wordt de wind vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7-8 Bft, langs de kust. Daar kunnen wederom zware windstoten van 75-85 km/uur optreden.

Vooruitzichten

Wisselvallig en vooral in de nachten vrij zacht. Af en toe veel wind met vooral in de kustprovincies kans op zware windstoten.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Maandag 16 december tot en met Maandag 23 december

50% kans op aanhouden van het wisselvallige weertype, 50% kans op overgang naar min of meer droog weer. Het blijft vooral ’s nachts (vrij) zacht.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn