Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, geleidelijk droog en zon.

05 april 2018 door Jannes Wiersema

Het is op de meeste plaatsen bewolkt en er komen enkele buien voor. Overdag trekt de bewolking naar het oosten weg en wordt het droog. In de middag wordt het vanuit het westen zonnig, maar desondanks wordt het niet veel warmer dan 9°C. De matige tot (vrij) krachtig wind is west tot zuidwest en neemt aan zee toe naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. Tegen de middag draait de wind naar noordwest en trekt aan zee aan tot hard, mogelijk stormachtig, 7-8 Bft.. Met name in het noord(west)elijk kustgebied kunnen windstoten rond 75 km/u voorkomen. In de loop van de middag neemt de wind vanuit het zuidwesten sterk in kracht af en draait naar west tot zuidwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar vrijdag is het vrij helder, mogelijk met lokaal een ondiepe mistbank. De minimumtemperatuur daalt landinwaarts naar waardes rond of net onder het vriespunt. De wind wordt zuidelijk en zwak.

Vrijdag overdag is het zonnig en droog. De middagtemperatuur loopt op naar 12°C in het noorden en 15°C in het zuiden van het land. De zuid- tot zuidoostenwind neemt gedurende de dag toe naar matig tot vrij krachtig.

Vooruitzichten

In het weekeinde geleidelijk toenemende neerslagkansen en temperaturen (ruim) boven normaal voor de tijd van het jaar. Begin komende week licht wisselvallig met temperaturen (iets) boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 12 april tot en met donderdag 19 april

Grote kans (60-70%) op temperaturen rond of boven normaal en ongeveer 35% kans op regen of buien.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn